De Keltische traditie

John deelt graag zijn Keltische hart tijdens de workshops:
"De Druïden-opleiding welke ik in 2004 ben gestart, was een keerpunt in mijn leven. De rijkdom van de natuur en de verhalen en rituelen  vanuit de Keltische geschiedenis vormen dan ook de basis voor de jaarcyclus en andere workshops die ik samen met Angelina elk jaar verzorg."

In de Keltische samenleving kende men veel verschillende stamhoofden, koningen en koninginnen. Zij regeerden over verschillende (grote) gebieden.
Voor het volk waren, naast de machthebbers, de Druïden net zo belangrijk. Zij waren de priesters, rechters, genezers en zieners.
Om een Druïde te kunnen worden moest er een jarenlange opleiding worden gevolgd en moest men toegelaten worden tot de verschillende graden. De Bardengraad was daarin de eerste graad.
Een bard leerde tijdens zijn opleiding meer over zichzelf en de natuur om hem heen, om op deze manier weer in contact te komen met zowel zichzelf als met die natuur.
Hij leerde over de elementen en de invloed van de elementen op het leven. Hij leerde visualiseren en mediteren, maakte lange wandelingen en leerde op de tekens van de natuur te letten. Hij leerde welke krachtdieren er zijn en deze te gebruiken. De reis die de bard maakte gebruik ik ook in mijn individuele coaching.


Net als in de bardenopleiding maak je tijdens onze workshops een innerlijke reis. 
We ontmoeten je graag .......Van "medicijnkom" tot Ketel

Angelina droomde al een lange tijd om samen met John workshops te organiseren; een verlangen blijft echter alleen maar een gevoel wanneer het niet in beweging wordt gebracht.
"De droom was er dus al langer, de beweging liet echter nog wat langer op zich wachten, had tijd nodig om te rijpen denk ik nu.
In 2016 volgde ik bij Riet van Rooij een  jaartraining geïnspireerd  door de 13 maan(d) vrouwen; "het spirituele pad van de vrouw uit Indiaanse overlevering". 
Wat vond ik het fijn om een jaar lang met dezelfde groep vrouwen samen te komen, verhalen te delen, mijn krachtdieren te ontmoeten en dichter bij mezelf en mijn verlangens te mogen leven.
In 2019 kwam Adriaan Hoogendijk op  mijn pad; in zijn opleiding tot bezielingscoach ontdekte ik mijn hartverlangen en voelde ik ruimte ontstaan om deze vorm te mogen geven.

In verbinding met elkaar ontstaat er een mooi pad, ik geniet dan ook van de reis die we aan het maken zijn.
Keltische en Indiaanse inspiratie gaan hand in hand, hoe mooi is dat?

Tijdens mijn (loopbaan)coachtrajecten wandelt uiteraard mijn "oude" liefde voor het Enneagram ook met ons mee".